Bezoek uit de West-Afrikaanse Unie

De SERV verwelkomde op 19 april een delegatie van de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie (beter gekend onder de Franse afkorting UEMOA). Een afvaardiging van hun Sociaal Economische raad (CTDS – Conseil du Travail et du Dialogue Social) wilde meer weten over de wijze waarop de sociaaleconomische raden in Europa werken en had dus ook interesse voor de werking van de SERV.

De UEMOA werd in 1994 opgericht door het Verdrag van Dakar en is in eerste instantie een economische en monetaire unie. De West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie overkoepelt acht West-Afrikaanse staten: Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee-Bissau, Mali, Niger, Senegal en Togo en op Guinee-Bissau alle Franstalige landen. Ze hebben een gemeenschappelijke munteenheid, de CFA.

De UEMOA heeft meer en meer de intentie om het sociale en economische beleid van de verschillende landen beter op elkaar af te stemmen. Zo werd in 2009 de Sociaal Economische raad opgericht die sinds 2010 operationeel is.

bezoek delegatie West-Afrikaanse Unie

Van links naar rechts: Sylvain Baffi (ILO Turijn), Ria Van Peer (SERV), Somkinda Traore/Ouedraogo (voorzitter CTDS), Augustin  Niango (UEMOA-secretariaat) en Pierre Zanou, ( CNP - werkgeversorganisatie van Benin).