EAD-consulentendag

Op 16 september 2011 organiseerden het departement Werk en Sociale Economie (WSE) samen met de SERV de EAD-consulentendag 2011 (EAD staat voor Evenredige Arbeidsdeelname en Diversiteit).  Deze dag is  ondertussen het traditionele ontmoetingsmoment geworden van de consulenten en projecten die in Vlaanderen actief zijn in het bevorderen van diversiteit. Het forum bood ruim de mogelijkheid om van gedachten te wisselen over de evenredige arbeidsdeelname op de Vlaamse arbeidsmarkt en te netwerken.

De voormiddag stond in het teken van de algemene stand van zaken van het EAD-beleid in Vlaanderen en van zijn toekomst. SERV-voorzitter Caroline Copers brak een lans voor het voortzetten van de verschillende diversiteitsprojecten, de structurele EAD-projecten van het middenveld en initiatieven om de positie van de kansengroepen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Faiza Djait, beleidsmedewerker van het departement WSE, lichtte het beleid in cijfers door. Daarna pleitte prof. dr. Patrizia Zanoni, directeur van het SEIN-onderzoekinstituut aan de Universiteit van Hasselt, krachtdadig en gedurfd voor een streven naar duurzame diversiteit.  Dit werd gesmaakt door het publiek dat in debat ging met de sprekers.

De namiddag startte met de beleidsvoornemens van minister Muyters. Daarna was er tijd voor gebalde informatierondes die elkaar snel afwisselden zodat de deelnemers in een korte tijdspanne van een drietal projecten konden proeven. In totaal stelden 11 projecten hun werking voor in een workshop.