Werkprogramma 2017 voor energie

Welke initiatieven mag je in 2017 van de SERV verwachten over het thema energie?

Als strategische adviesraad voor (de sociaal-economische aspecten van) energie heeft de SERV een belangrijke rol en verantwoordelijkheid om mee het debat te organiseren en voor input en draagvlak te zorgen. De SERV stemt zijn werkprogramma af met de Minaraad en streeft hierbij naar goede werkafspraken. Inhoudelijk wil de SERV rond energie een brede focus hanteren en daarbinnen ook selectief zijn door zich te concentreren op de strategische kwesties en de sociaal-economische aspecten.

De commissie Energie en Omgevingsbeleid van de SERV zal in 2017 werken rond ‘industrieel klimaatbeleid’ om nieuwe strategieën te verkennen die Vlaamse bedrijven op een positieve manier via aanmoedigende maatregelen kunnen ondersteunen in de aanpak van hun broeikasgasemissies. Ook zal de SERV verder in het kader van de stroomversnelling de stroomgroep ‘financiering’ trekken (samen met PMV) en inhoudelijk voeden en de activiteiten van de andere stroomgroepen opvolgen. Daarnaast worden enkele belangrijke adviesvragen verwacht.

De commissie Energie en Omgevingsbeleid zal ook een bijdrage leveren aan de horizontale dossiers ‘concretisering SERV-platformtekst 2030 en visie 2050’ en ‘de economie en arbeidsmarkt van de toekomst’.

Poster energie en omgeving

Contact