Europees Netwerk Werkgelegenheid in de SERV

Het SERV-secretaraat maakt deel uit van het ESF Lerend Transnationaal Netwerk “Werkgelegenheid.
 

Transnationale samenwerking helpt het ESF betere en effectievere werkgelegenheidsinstrumenten en sociaal beleid te ontwikkelen door actoren uit de lidstaten en regio’s te laten leren uit ervaringen en goede praktijken in andere landen. Het ESF-agentschap Vlaanderen is lead partner in het Transnationaal Netwerk Werkgelegenheid dat in december 2015 werd opgestart in Brussel.

De thema’s die in dit netwerk aan bod komen zijn: inzetbaarheid en arbeidsintegratie; arbeidsmobiliteit; toegang tot de werkgelegenheidsdiensten, evenwicht tussen privéleven en werk, aanpassingsvermogen van werkenden, actief ouder worden, groene jobs en organisatie van de arbeid…

Op 19 april 2017 was het Netwerk te gast bij de SERV.  Eén van thema’s was de bestrijding van langdurige werkloosheid. VDAB en SERV gaven een toelichting bij het Vlaamse beleid.

Vertegenwoordigers van 9 verschillende lidstaten, experten uit de Italiaanse autonome regio Trentino en Schotland en afgevaardigden van Europese NGO koepels waren aanwezig op de vergadering en namen actief aan de uitwisseling van ideeën en knowhow deel.