Studiedag circulaire economie SERV-Minaraad (13 september 2016)

banner studiedag circulaire economie

De transitie van een lineaire naar een circulaire economie staat hoog op de politieke agenda. Zo bracht de Europese Commissie recent een circular economy package uit en schuift de Vlaamse Regering in haar Visie 2050 het doorzetten van de transitie naar een circulaire economie als één van de zeven prioriteiten naar voren. Deze transitie kan bovendien bijdragen tot het behalen van de Sustainable Development Goals en de klimaatdoelstellingen.

De uitdagingen van deze transitie zijn aanzienlijk. Tegelijkertijd zijn er heel wat opportuniteiten, niet enkel op ecologisch, maar ook op economisch en sociaal vlak.

Op 13 september 2016 organiseerden Minaraad en SERV, met medewerking van OVAM en Plan C, een studiedag circulaire economie. Met bijna 200 deelnemers, tal van inspirerende lezingen, praktijkgerichte cases en boeiende gedachtewisselingen, mogen we spreken van een geslaagde dag. Beide raden zullen de resultaten van deze studiedag meenemen in hun verdere werking rond dit onderwerp.

Jonathan Holslag zicht op het auditorium op de studiedag circulaire economie in Lamot Mechelen zicht op zaal tijdens parallelsessie B3 zicht op receptiezaal met vooaan deelnemers aan staande tafel met hapje en glas

Datum: 
din, 13/09/2016 - 09:00 - 16:30

Ook gevonden inMORASAR WGGVlaamse HavencommissieVlaamse Luchthavencommissie